is-kurarken-nelere-dikkat-edimelidir

Bir girişimci ve başarılı bir iş adamı olmak için, şirket kurmaya başlamadan önce bile birçok şeyi doğru yapmalısınız. Ve burası tam olarak insanların büyük bir çoğunluğunun yanlış yaptığı ve kendileri için en büyük zorlukları yaşadığı yerlerdir. Aynı hataları yapmaktan kaçınmak istiyorsanız, işinizi kurmadan önce aşağıdaki faktörlere dikkat edin:

  • Başlangıç Maliyetlerini Bulma

İşletmelerin büyük bir kısmı her yıl nakit rezervlerini tükettiği için faaliyetlerine sona erdiriyor. Bu nedenle, işinizi kurmak ve sonrasında sürdürmek için maliyetleri en başından itibaren belirlemelisiniz. Örneğin, işletmenizin yapısına bağlı olarak, bir üretim tesisine yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

Araziyi satın alma, ekipman, makine vb. Aynı şekilde, bir perakende mağazası başlattığınızı varsayalım. Bu durumda, mağazanın maliyetini ve süslemek için gerekli maliyetleri göz önünde bulundurmanız gerekecektir.

İster küçük ölçekli bir şirket ister dev bir şirket kurmak isteyin, başlangıç maliyetleri hakkında netliğe sahip olmalısınız. İşinizi kurduktan hemen sonra para birden gelmeye başlamaz. Kuruluşunuzun tanınması ve kârlı hale gelmesi biraz zaman alacaktır. Bu aşamada çalışan maaşlarını, faturalarını, pazarlama harcamalarını, muhtelif giderleri vb. başlangıç maliyetlerini önceden planlamak iş modelinizin sürdürülebilirliği için uygun olacaktır.

  • Ayrı Bir İşletme Hesabı Oluşturun

Kuşkusuz hem kişisel hem de işinizde kullandığınız parayı aynı hesapta tutmak pratik görünebilir. Ancak, kişisel ve işletme hesabınızı ayrı tutmak ve ayrı bir işletme hesabına sahip olmak gerekmektedir. Öte yandan, aynı hesaptan iş ve kişisel işlemler yaparsanız, mali durumunuz hakkında net bir resim elde edilemeyecektir. Her ihtimale karşı, karar verme konusunda sizi daha az verimli hale getirebilir.

  • Rekabetinizi Araştırmak İçin Biraz Zaman Harcayın

Sektör ne olursa olsun, rakiplerinizi bilmiyorsanız pazarda uzun süre hayatta kalamazsınız. Rekabeti analiz etmek, rakiplerinizi tanımayı, konumlarını belirlemeyi ve fiyatlandırma ve pazarlama stratejilerini değerlendirmeyi içerir. Bunun yanı sıra, rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek için araştırmalar yapmalısınız.

Pazarı kendi avantajınıza kullanmak için kritik başarı faktörlerini ve gri alanlarını değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde, sadece hayatta kalmayacak, aynı zamanda gelişmenizin önünü açacaksınız.

  • Doğru İş Ortaklarını Seçin

İş ortaklarına sahip olmak faydalı olsa da önce girişim ve faaliyet alanlarınızla uygun olduklarından emin olmalısınız. Yanlış ortaklarla çalışmak işinizi büyük ölçüde sekteye uğratabilir veya daha da kötüsü şirket kalıcı olarak durma noktasına gelebilir.

  • Bir Pazarlama Stratejiniz Olsun

Günümüzün rekabet ortamında pazarlama olmadan, şirketler bırakın gelişmeyi ayakta kalamazlar. Bu nedenle, faaliyete başlamadan önce bile işletmenizi nasıl tanıtacağınıza dair kapsamlı bir plan yapmanızı öneririz.

Günümüzün öngörülemeyen ve acımasız ortamında bir iş kurmak çocuk oyuncağı değildir. Kontrol edilebilir ve kontrol edilemez birçok faktör sizin iş süreçlerinizde karşınıza çıkacak, motivasyonunuzu yükseltecek veya işe olan heyecanınızı azaltacaktır. Bu nedenle çabalarınız hakkında uyanık olmak ve pazara girmeden önce iyice araştırmak son derece kritiktir.

Görüşmek dileğiyle…