Başoğlu Kablo, güçlü marka algısını sosyal hayata da yansıtan projelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Ülkenin yarınlarında eser sahibi olacak gençlerin akademik eğitimlerine, sahadan deneyim ve uzmanlığını aktararak donatmak üzere Başoğlu Kablo ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen protokolün imza törenine; Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başoğlu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Öğr. Üyesi Önder Eyecioğlu, Songül Yorgun ile Ziraat Bankası Bolu Girişimci Şube Müdürü Hediye Kuru ve Portföy Yöneticisi Suat Ördek katıldı.
Başoğlu Kablo ve BAİBÜ arasında imzalanan protokolde BAİBÜ Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya, Fizik Bölümleri ve Bolu Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere Üniversitenin ilgili bölümlerinin öğrencilerinin yerinde eğitimleri ve ortak faaliyetler yapılması planlanıyor.
Buna göre üniversitenin ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenci ve mezunlarına yönelik ortak panel, sempozyum, konferans, çalıştay, seminer, meslek içi eğitimler, etkinlikler ile Ar-Ge çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri düzenlenebilecek. Protokol, iş yeri uygulamalı eğitimi faaliyetleri ve öğrenci istihdamları sağlamaya yönelik Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğine uygun olarak düzenlendi.
Törende Başoğlu Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başoğlu, iş birliğinin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ederek, üniversitenin öğrenim gören gençlerin eğitimlerine katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti, protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı açıklamada imzalanan iş birliği protokolünden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iş birliğinin Üniversite ve Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş.’ye hayırlı olmasını diledi. Rektör Alişarlı konuşmasında şunları söyledi:
“Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde öğrencilerimiz aldıkları yerinde eğitimler sayesinde etkin öğrenme gerçekleştiriyorlar. Mezun olduklarında bu bilgileri sayesinde ülkemiz ekonomisinin önemli faktörü sanayi sektörüne katkı sağlıyorlar. Bu manada istihdam ve üretim bağlamında ülkemize katkı vermekten mutluluk duyuyoruz.”