akilli-aydinlatma-sistemleri-kontrol

Aydınlatma giderleri; ticari, endüstriyel ve eğitim binalarında günlük toplam enerji sarfiyatının yaklaşık yüzde 40’ı kadardır. Aydınlatma otomasyon sistemleri, entegre bilgi ve iletişim çözümleri ile enerji tasarrufu bakımından hem işletme hem de çevre için büyük önem taşımaktadır.

Aydınlatma otomasyon sistemleri; kontrol cihazları, saha algılayıcıları, kontrol edilen ekipmanlar, bilgisayar ve merkezi izleme yazılımı gibi bileşenlerden oluşur. Başlarda konfor uygulamaları için kullanılsa da günümüzde daha çok enerji tasarrufu için kullanılmaktadır.

Herhangi bir insan müdahalesine gerek kalmaksızın mekânın kullanımda olup olmadığı tespit edilerek kullanılmıyorsa aydınlatmanın kapatılması, otomatik armatür kontrolü, gece-gündüz durumunun algılanıp buna göre çalıştırılması gibi kablosuz kontrol mantığından oluşur.

Ortamın ihtiyaç ve kullanımına göre tasarlanmış bir aydınlatma ve otomasyon sistemi, işletmenin giderlerini kontrol altında tutmasını sağlar.

Yeşil bina tasarımının önemli bir parçası olan aydınlatma otomasyon sisteminin ‘işletme imajı’na olumlu katkısı vardır.

Kısıtlı doğal kaynakların verimli kullanılması, CO2 emisyonunun azaltılması, doğalgaz ve petrol giderlerinin azaltılması yönünden de faydalı bir uygulamadır.

akilli-aydinlatma-sistemi-wifi-gateway-ve-uc-birimler-teknik-ozellikler-tablo-gorsel

Kamu binaları, okullar, hastaneler, fabrikalar, ofisler, mağazalar ve AVM’ler gibi çeşitli alanlarda; aydınlatma, ısı, nem, su, havalandırma gibi sistemlerin kontrol edilmesine imkân sağlar.

WiFi/RF Akıllı Otomasyon Sistemleri; uygulandığı alanda aydınlatma elemanlarının toplu olarak, gruplandırılarak ya da tek tek birbiriyle ve ortak yönetildiği merkezi sistemle kablosuz haberleşmesini sağlar.

akilli-otomasyon-sistemleri-rf-gateway

Senaryoya göre armatürler (toplu ya da seçili olanlar) belirlenen zamanda açılıp kapatılabilir, parlaklığı ayarlanabilir; anlık tüketim miktarları izlenebilir; çalışma durumu gözlenebilir.

Web tabanlı sistemde anlık olarak armatürlerin tüketim miktarları izlenebilir. Arıza tespit modülü sayesinde armatürün çalışma durumu gözlenebilir.

Akıllı Otomasyonlar sayesinde sabit enerji ve personel giderleri azalırken, bakım maliyetleri de düşer. Raporlama sistemi, armatürlerin tüketim ve arıza bilgilerini belirlenen sıklıkta kullanıcılarına sunar.

Oluşturulan raporlar sayesinde armatürlerin bakım ve ömür bilgileri görülür. Arıza yapan cihazlar harita üzerinde farklı renkte göründüğünden en kısa sürede müdahale edilebilir. Arıza bilgileri analiz edilebilir. Oluşturulan raporlar düzenlenebilir ya da silinebilir.

Fabrikalarda mesai/vardiya saatlerine göre ve tatil günlerinde insan müdahalesine gerek kalmaksızın armatürlerin otomatik kontrolünü yapar. Varlık sensörü ile alanın kullanımda olup olmadığı tespit edilerek, boşsa belli bir süre sonra aydınlatma kapatılabilir.

Park, sokak ve açık otoparklar gibi dış mekan aydınlatmalarında zamansal olarak ışık şiddetleri planları oluşturulabilir.  Harita üzerinden armatür seçimi yapılarak on/off ya da dim edilebilir. Armatürler tek tek veya bölgeler halinde sisteme eklenir.

  • Işık şiddetine bağlı dimmer kontrolü yapılan alanda aydınlatma gücü arttırılır ya da azaltılır, komple kapatılabilir.
  • Enerji tüketim değerleri grafiksel olarak görülür ve karşılaştırma yapılabilir.
  • Daha düşük işletme maliyetleri ile daha yüksek hizmet elde edilebilir.

Aydınlatma Otomasyon Sistemleri ile tüm şehir aydınlatmaları parmaklarınızın ucunda!

Bir tıklama ile ışıkları kısın, etkinleştirin veya kapatın. Günün en hareketsiz saatlerinde komple kapanmaya programlayın ve elektrik tasarrufu yapın. Sağlam verilerle bakım planlayın ve yeni iş modelleri oluşturun.

Modern yaşamın ihtiyaçları doğrultusunda en iyi çözümleri ve en yeni aydınlatma teknolojisini sağlamak için çalışıyoruz.

Aydınlatma Otomasyon Sistemleri sayesinde; daha yüksek ve daha güvenli yatırım geri dönüşleri, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek hizmet seviyelerinden faydalanın.