e-ogrenme-uzaktan-egitim-ile-verimlilik-makale-gorseli

Firmanızda bilgi destekli bir uzman ekibine sahip olmak istiyorsanız, ne yapardınız? İş dünyasında en iyisini mi alıyorsunuz? Yoksa mevcut çalışanlarınızı eğitmeye ve onları yeteneklerin gücü haline getirmeye mi çalışırdınız?

Uzun süredir iş dünyasındaysanız, pazarda hızla değişen trendlerin ve şartların farkında olacaksınız. Bu nedenle şirketler kendilerini güncellemek zorundadır ve bunun için en iyi yöntemlerden bir tanesi de e-öğrenmedir.

Günümüzde şirketler, çalışanlarının bilgi ve becerilerini geliştirme ve aynı zamanda işlerini kaçırmamalarını konusunda isteklidirler.

Kurumsal öğrenmenin temel amacı, her çalışanın, bir kuruluşun faaliyetlerini sürdürmesine izin verecek herhangi bir işlemi yürütmek için gerekli bilgi ve uzmanlığa sahip olmasını sağlamaktır.

e-egitim-dijital-egitim

Temel olarak, kurumsal eğitim bilgi aktarımına odaklanır. Atölyeler ve konferanslar, iş için pahalı olsa bile  eğitim sürecinin önemli bir parçasıdır. Uzaktan eğitim, eğitim sürecini uygun maliyetli ve üretken kılar. Eğitim maliyetlerini ciddi oranlarda düşürmektedir.

Özellikle konaklama, eğitim yeri ve ulaşım maliyetlerini yok sayılacak seviyeye indirmektedir. Bu yöntemle çalışanlarınız ister şirket içinde olsun, ister şirket dışında olsun çalışanlara kısa sürede eğitim verilebilmektedir.

Katılımcının ve sunumu yapacak eğitimci veya yöneticinin sadece internete bağlı olarak, 7×24 ve dünyanın her yerinden oturuma katılmaları mümkün kılınmaktadır.

  • Katılımcı konuyu öğrenene kadar, kendi öğrenme hızını kendisi ayarlayarak zaman sınırlaması olmadan konu üzerinde çalışabilir ve tekrarlar yapabilir.
  • Kişi kendini en rahat hissettiği zaman ve mekanda konuyu öğrenebilir
  • Öğrenim faaliyetini daha zevkli hale getirebilir.
  • Hızlı değişen koşullara göre öğrenim materyalleri kısa sürede güncellenebilir.
  • Öğrenci kendi kendine testler yaparak bilgi seviyesini sınayabilir.
  • Kişinin tüm öğrenim faaliyetleri raporlanabilir.

Kurumsal öğrenme genellikle hızlı tempolu olmak zorundadır. İş dünyasında zaman paraya eşittir. Yavaş hareket ederseniz, para kaybedeceksinizdir.

Eğitim, verimli sonuçlarla mümkün olduğunca çabuk verilmelidir. Kurumsal öğrenme, çalışanlarının yeni bir beceri setinde ustalaşmalarına yardımcı olmakta ve bu, kariyerlerini şirket içinde ilerletmeleri için önemli araçlardan bir tanesidir.

Kurumsal öğrenme, esasen, dar ve bireysel faydadan ziyade bir kuruluş için anında faydalara dönüşen pragmatik olan konulara odaklanır.

Bir kuruluşun sorunsuz çalışması ve kurumsal eğitimin ilerlemesi ve gelişmesi için eğitime ihtiyaç vardır.

Kurumsal bir işletme, yatırımların yatırım getirisini periyodik olarak hesaplamak zorundadır ve öğrenme de buna bağlıdır.

Bağlam eğitimsel olduğunda yatırım getirisini hesaplamak zordur. Öğrenmenin etkilerini yalnızca belli bir süre sonra ölçebilirsiniz.

İyi uygulanmış bir Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) ile, çalışanlarınızın gelişimini görmek ve izlemek kolaydır. Bu, çoğu zaman çalışanlarınızın  alması  gereken zorunlu eğitimlerin takibi için önemli olabilmektedir. Böylece çalışanlarınızın eğitime katılıp katılmadıklarının takibi yapılabilmekte ve gerektiğinde kanıt olarak kullanılabilmektedir.

Mevcut ekonomik koşullar sürekli değişirken  rekabet her zamankinden daha fazla artmaktadır. e-öğrenme, iş dünyasında kurumsal eğitimin önemli bir parçası olmaya başlamıştır. Bu yeni öğrenme yöntemi zaman, para ve çaba tasarrufu gibi birçok avantaja sahiptir.

Gelecek sayıda görüşmek dileğiyle..