untel-kablo-askeri-gemi-projelerinin-basarisi-ile-saha-expo-fuarinda-boy-gosterecek

50 yılı aşkın tecrübesi ile müşteri taleplerini ve beklentilerini ülke standartlarının ve sektörel ihtiyaçlarının çok üstünde çözümler sunan Üntel Kablo, 3-6 Eylül 2024’de Almanya’da gerçekleşen SMM Hamburg Fuarı’nda ağırladığı müşteriler ve kurdukları ortaklıklardan sonra askeri gemi projelerinde gösterdiği başarıları ile ayrıca Saha Expo Fuarı’nda da boy gösterecek.

Aselsan ve Havelsan gibi lider savunma sanayi kuruluşlarının proje ortağı olan Üntel Kablo, 50 yılı aşkın süredir çeşitli askeri araçlara, donanma gemilerinden hava üslerine kadar özel kablolar tedarik ediyor.

untel-kablo-fabrika-uretim-icten-gorunum

Askeri şartnamelere uygun olarak üretim sağlayan Üntel Kablo, bu alanda onaylı tek Türk kablo üretici olarak Saha Expo Fuar’ına katılım sağlayacak.

22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen Saha Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı; Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile SAHA EXPO A.Ş. organizatörlüğünde her 2 yılda bir düzenleniyor.

1000’den fazla firmanın ve 26 Üniversitesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi fuarı katılımcıları arasında Üntel Kablo’da bulunacak.

untel-askeri-gemi-kablolari

Üntel Kablo, daha önce de Türkiye’nin ulusal güvenliği için yüksek teknoloji gerektiren alanlarda T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne; proje yönetimi, sistem mühendisliği, teknoloji transferi, teknik ve lojistik destek ile danışmanlık hizmetleri sağlamak amacıyla Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararıyla 1991 yılında kurulan STM’nin 23 Ocak 2021’de denize indirilen, MİLGEM konseptinin devamı olarak faaliyetleri sürdürülen ve inşası yüzde %75 yerlilik oranı ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda yapılan 110 metre uzunluğundaki İ sınıfı firkateyninin kabloları üretilerek hizmete sunulması için çalışmalarını sunmuştu.

Üntel Kablo, İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy, İstanbul’da, 90.000 m2 alanda bu sene dördüncüsü düzenlenecek Saha Expo Fuarı’nda, Türkiye’nin yükselen savunma ve havacılık üretim potansiyelini ve bağımsız üretim gücünü sergilemek için savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinin stratejik öneme sahip birçok yüksek teknolojiye sahip ürünlerini de tanıtacak.

Bunlardan biri olan Türk Deniz Kuvvetleri için %70 oranında “yerli ürünler” ile inşa edilen TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri’nin bugüne kadar ki en büyük savaş gemisi bu duruma örnek verilebilir.

109 ülkeden 390’ı yabancı ve 567’si yerli olmak üzere toplam 957 firma, 268 resmî delegasyon, 112 ticarî delegasyon, 40.000’i sektör profesyoneli olmak üzere 78.643 ziyaretçinin arasında bulunan Üntel Kablo; fuarda binlerce B2B, B2G ve G2G görüşme ve stant ziyareti, 9 uluslararası panel ve 3 ana konuşmacı (keynote speaker) oturumu, 281 firma tarafından ürün lansmanı ve mali değeri 1 milyar doların üzerinde, ihracat oranı en az % 60 olan 114 imza törenine şahit olunması bekleniyor.

untel-kablo-fabrika-dis-gorunum

Avrupa’da donanma gemileri için önde gelen gemi inşa kablo üreticileri arasında yer alan Üntel Kablo, saygın ve uluslararası kurumlar tarafından onaylanmış kalite ile üretim yapması ve askeri gemilerde yaygın olarak kullanılan VG95218 tipi askeri tip marin kablolarının dizayn ve üretimini yapmaya devam etmesi ile Üntel’in döşemesi kolay, esnek, çekilmesi ve sıyrılması basit; ayrıca minimal boyu

ve ağırlıklarda donanma kabloları, müşterileri ve Saha Expo Fuar katılımcıları tarafından bir kez daha gündeme gelmesi bekleniyor.

Üntel Kablo’nun uluslararası projeleri içerisinde Türkiye ve Pakistan’ın ortak gemi projesi olan PN MİLGEM projesi kapsamında 500 km uzunluğunda kablo teslimatı gerçekleştirmesi ve düşük dumanlı halojensiz kablolar, yangın sırasında optik olarak daha az yoğun bir duman yayıyor olması deniz araçlarında güç, telekomünikasyon ve sinyal kablosu olarak kullanılması projesi Türkiye’nin yüksek teknoloji üretim potansiyelinin sergilendiği fuarda bu gücün bir parçası olduğunu gösterecek.

Savunma, havacılık ve uzay endüstrisine yönelik inovatif en yeni çözümlerinizi doğru adreslere sunmak isteyen Üntel Kablo için Ulusal ve uluslararası alım heyetleri ve profesyonel ziyaretçilerle bir araya gelmesi ve hedef kitleye yakın olması kendi hedefleri ve vizyonun çerçevesinde iş birliği fırsatları yakalamak ve marka bilinirliğini uluslararası platformda sağlamak için Saha Expo Fuarı’nda yerini alacak.

Üntel Kablo, ihracat potansiyelini keşfetmesi, ihracat pazarınızı genişletmesi, ürün ve yeteneklerini daha geniş kitlelere duyurmak ve fuar süresince, yüzlerce potansiyel müşteri ile bir araya gelip potansiyeli işe dönüştürebilme fırsatı için 22-26 Ekim 2024’de Fuar alanında ziyaretçilerini ağırlayacaktır.