alves-kablonun-hisse-senedi-yuksek-performans-gosterdi

Alves Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALVES), Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı 29 Şubat 2024 tarihinden bu yana hisse senedi fiyatında önemli bir artış kaydetmiştir. İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından 29 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde, şirketimizin Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu açıklanmıştır.

Rapora göre, Alves Kablo payları 19,45 TL fiyat ile halka arz edilmiş olup, 29 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla kapanış fiyatı 47,36 TL’ye ulaşmıştır. Bu fiyat, halka arz fiyatının %143,5 üzerinde olup, aynı dönemde BİST-100 Endeksi’nde yaşanan %8,5’lik artışı geride bırakmıştır. Böylece, Alves Kablo payları BİST-100 Endeksi’ne göre %124,4 oranında daha yüksek bir performans sergilemiştir.

rapora-gore-alves-kablonun-hisse-senedi-yuksek-performans-sergiledi

Şirketimiz, 2023 yılında beklentilerin üzerinde finansal sonuçlar açıklamış ve 2024 yılının ilk çeyreğinde FAVÖK beklentilerimizi aşarak güçlü bir performans sergilemiştir. Bunun yanı sıra, kredi derecelendirme notumuz “BBB” seviyesinden “BBB+” seviyesine yükseltilmiş ve TMSF’nin gerçekleştireceği Hes Kablo ihalesine yönelik olumlu beklentiler oluşmuştur.

Ayrıca, halka arzdan bu yana 2,1 milyar TL, 3,5 milyon Euro ve 1,2 milyon ABD Doları büyüklüğünde iş ilişkileri gerçekleştirilmiş, şirketimiz tarafından yapılan açıklamalar ile toplamda 7 milyon ABD doları tutarında makine yatırımları yapılmıştır.

Alves Kablo olarak, hisse senedi performansımızın yatırımcılarımız için değer yaratmaya devam ettiğini ve büyüme hedeflerimizi kararlılıkla sürdürdüğümüzü memnuniyetle ifade ediyoruz.