Kullanımı yaygınlaşan ve geleceğin otomobil trendi olacak elektrikli araç pazarının yükselişiyle birlikte ihtiyaç duyulan şarj konusuna, 1994’ten beri elektrik sektöründe liderliğini koruyan Bemis ile yeni bir heyecan geldi. Kısa süre önce görücüye çıkan Bemis E-V Charge elektrikli şarj ekipmanları, %100 yerli yazılımı ve üretim prosesleri ile şimdiden zirveye doğru yükselişine başladı!
Küresel düzeyde elektrikli mobiliteye olan talep hızla artarken, şarj altyapısına olan ihtiyaç da giderek fazlalaşıyor. Buna bağlı olarak, şarj cihazlarının kullanımı ve önemi de paralel olarak artıyor. Pazardaki büyüme ivmesini korurken, yerli üretim şarj cihazları için uzun süredir yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarını tamamlayan Bemis; %100 yerli olarak ürettiği E-V Charge ile tüketicilerin imdadına yetişiyor.
Bemis E-V Charge; Yerli Yazılım,%100 Kontrol
Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 16.000 m2’lik modern üretim tesisinde %100 yerli üretimi ile 7.000 çeşit endüstriyel elektrik malzemesi üreten Bemis, 65’den fazla ülkede ve Türkiye’de 81 ile sunduğu kesintisiz hizmetini, şimdi E-V Charge ürünleri için de veriyor.
Tüm komponentlerin yanı sıra E-V Charge’larda, markaya ait yerli yazılım kullanılıyor ve PCB kart tasarımları da yine Bemis’in entegre üretim tesislerinde üretiliyor. %100 kontrol güvencesi sunan Bemis E-V Charge’ları; bir dizi dayanıklılık ve güvenlik testinden geçiriliyor ve her bir parça titizlikle kontrol ediliyor.
Charger, Charger Plus, Charger Pro.. Sizin Bemis’iniz Hangisi?
Konutlar, iş yerleri, siteler, oteller, AVM’ler, iş merkezleri, araç filoları, hastaneler gibi sınırsız alanda kişisel kullanıma hizmet etmek üzere tasarlanan Bemis E-V şarjlar piyasaya ; Charger, Charger Plus, Charger Pro 3 farklı modelle çıktı.
7,4 kW’tan 22 kW’a kadar seçenek sunan modellerin tümünde IP 66 koruma sınıfına sahip kablolu şarj cihazları ve IP65 koruma sınıfına sahip prizli şarj cihazları seçeneği bulunuyor.
Tüm ürünlerde; RCD, MID, aşırı akım, aşırı gerilim, düşük gerilim, aşırı sıcaklık koruması, toprak arızası, hata uyarısı gibi uluslararası standartları karşılayan özellikler bulunuyor.
Bununla beraber Charger Plus ve Charger Pro; QR kod, RFID, NFC, Wi-Fi, OCPP Protokolü (1.6J) gibi gelişmiş özellikler bulunuyor. Charger Pro, ailenin diğer üyelerinden farklı olarak GSM, 4G ve LTE özelliklerine de sahip.
OCPP Protokolü Nedir?
OCPP (Open Charge Point Protocol), elektrikli araç şarj istasyonlarının yönetimi ve kontrolü için kullanılan bir iletişim protokolüdür.
OCPP; şarj istasyonları ile merkezi bir yönetim sistemi (back-end) arasında iki yönlü iletişimi sağlar. İlk olarak 2009 yılında Hollanda merkezli ElaadNL ve diğer ortaklar tarafından geliştirilen ve zamanla bir endüstri standardı haline gelen OCPP, elektrikli araç şarj altyapısının verimli ve esnek bir şekilde yönetilmesini sağlayan kritik bir protokoldür.
Standartlaşmış ve açık bir sistem sunarak uyumluluk, güvenlik ve maliyet tasarrufu gibi birçok avantaj sağlar. Bu da, elektrikli araçların daha yaygın hale gelmesiyle birlikte şarj alt yapısının etkin bir şekilde büyümesine katkıda bulunur.
Güvenlik Ve Konforunuz İçin İhtiyaçtan Fazlası
Bemis E-V Charge modelleri için gerekli olan tüm aksesuarlar yine markanın mühendisleri tarafından titizlikle tasarlandı. Kablo tutucu, pedastallar, sigorta kutuları, priz tutucuları özenle ve üstün Bemis kalitesiyle üretildi.
Ayrıca E-V Charge’larınız ile ihtiyaç duyacağınız; 3 noktadan ve 4 noktadan montajlanabilen 2 modelle sunulan şarj prizlerine, Avrupa normlarına uygun şarj kablolarına de sahip olacaksınız.
Güvenlik ve konforunuzu hedefleyen Bemis mühendisleri, opsiyonel olarak sunulan şarj kablo çanta setine kadar tüm detayları sizin için düşündü.
Ürünlerini 81 ildeki seçkin bayileri ile son kullanıcıya ulaştıran ve geri dönüşlerden yararlanarak sürekli geliştiren Bemis, tüm ürünlerinde tüketici memnuniyetini esas alır.
Bemis; bu doğrultuda geçmişten bu yana Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem vererek, kolay ve fonksiyonel kullanıma uygun ürün tasarlamaktadır.
Üretmiş olduğu malzemelerin tamamına yakınını bünyesinde bulunan laboratuvarında test ederek belgelendirebilen Bemis; toleranslardaki sapmaları izleyerek kalitesini kontrol altında tutmayı ve geliştirmeyi daima başarmaktadır.