alves-kablodan-onemli-bir-adim-22-milyar-liralik-sirket-icin-gizlilik-sozlesmesi-imzalandi

Türkiye’nin öncü kablo üreticilerinden Alves Kablo, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan bir şirketle ilgili olarak gizlilik sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Bu önemli adım, şirketin stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda attığı bir diğer adımı temsil ediyor.

Şirket Bilgileri ve İhale Süreci

Alves Kablo, imzaladığı gizlilik sözleşmesinin konu şirketinin 22 milyar TL muhammen bedel ile satışa sunulan Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. olduğunu bildirdi. Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret, Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bir şirket olup, TMSF tarafından satışa çıkarılmıştır.

alves-kablo-fabrika (7)

Gizlilik sözleşmesinin ardından, Alves Kablo ihale dosyası hazırlıkları çerçevesinde veri inceleme aşamasına geçtiğini duyurdu. Şirket, bu süreçte gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra ihaleye katılmayı planlamaktadır. Önceki açıklamalarda belirtildiği üzere, şartnamenin alınmasının ardından yapılacak detaylı incelemeler sonucunda ihaleye katılım sağlanabileceği vurgulanmıştır.

Halka Arz ve Yatırımcı Getirisi

Alves Kablo, 29 Şubat 2024 tarihinde 19,45 TL fiyatla halka arz olmuş ve yatırımcılarına önemli bir değer kazancı sağlamıştır. Halka arzdan bu yana şirket, yatırımcılarına %174 getiri sağlamış durumda. Bu performans, Alves Kablo‘nun sürdürülebilir büyüme ve yatırım stratejilerinin başarılı bir şekilde hayata geçirildiğini göstermektedir.