ekon-uretimine-dc-link-kondansatorleri-ilave-etti

%100 Türk sermayeli kondansatör üreticisi Ekon, DC link kondansatörü imalatı ile üretim bandını genişletti. 1989 yılında Türkiye’ye ilk kondansatör üretimi teknolojisini getiren teknik ekip tarafından kurulan Ekon; geçen yıllar boyunca kondansatör üretiminde yurt dışı bağımlılığını bitirmeyi başardı. Ar-Ge faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Ekon, dünya standartlarındaki kalitesiyle imal ettiği; ilk hareket, aydınlatma, motor, AG güç ve klima kondansatörlerine DC link kondansatörlerini ilave etti.

Kondansatör kullanımının enerji kayıplarını en aza indirmesi konusunda yıllar içinde çeşitli platformlarda bilgilendirme seminerleri yapan Ekon, üretim kapasitesini yükseltmenin yanı sıra sektörel gelişim ve ülke çapında tüketicilerin bilinçlenmesine katkı sağlayan eğitimlerle; tüketici odaklı yaklaşımını da sürdürüyor.

ekon-dc-link-kondansatorler

Alçak gerilim güç kondansatörlerinde TSE EN 60831-1 belgesinin yanında, TSE EN 61048 belgesine sahip aydınlatma kondansatörü ve TS EN 60252-1 belgesine sahip motor kondansatörü ile Türkiye’nin tek standart belgeli üretici firması olan Ekon, 2023 yılında motor ve aydınlatma kondansatörlerinde TÜV belgesi alarak, kendini bir kez daha kanıtlamıştı. 2024 yılı için birçok yatırım planını hayata geçiren markanın son yeniliği ise DC link kondansatörlerinin üretimini gerçekleştirmesi oldu.

DC Link Kondansatörü ve Önemi 

DC link kondansatörü, elektriksel enerjinin depolanması ve düzenlenmesi için kullanılan bir bileşendir. Özellikle doğru akım (DC) devrelerinde; elektriksel enerjiyi depolamak, düzenlemek ve geçici enerji darbelerini absorbe etmek için kullanılır. DC link kondansatörleri genellikle yüksek kapasiteli ve düşük empedanslı olurlar. Bu özellikleri ile enerji depolama kapasitesini artırarak ve enerji kayıplarını minimize ederek sistem performansını iyileştiren DC link kondansatörlerinin başlıca işlevleri ise şunlardır:

Gerilim Dengeleyici: DC link kondansatörleri, enerji döngüsü sırasında gerilim dalgalanmalarını düzenler. Özellikle AC/DC dönüşümü yapılan sistemlerde gerilim düzgünlüğü sağlamak amacıyla kullanılırlar.

Enerji Depolama: Elektrik enerjisinin depolanması ve geçici olarak akım taleplerini karşılamak için kullanılırlar. Bu özellikleri sayesinde enerji verimliliğini artırırlar ve sistem performansını stabilize ederler.

Geri Besleme Kontrolü: DC link kondansatörleri, geri besleme kontrol sistemlerinde enerjiyi depolayarak ve düzenleyerek, invertörler ve diğer güç elektroniği devrelerinin verimliliğini artırır.

Filtreleme: Elektriksel gürültüyü azaltmak ve dalgalanmaları düzeltmek için kullanılabilirler. Bu sayede sistemdeki istenmeyen frekans bileşenleri filtrelenir.

Endüstriyel alanda ihtiyaç duyulan kondansatörlerin neredeyse tamamını üretme kapasitesine sahip Ekon kondansatörlerinin kalitesine, ithal ürünlerdeki nakliye giderleri maliyetini avantaja çevirdiği fiyat politikası ve hızlı termin süresi eklenince, markanın ürünleri tüketicilerin ilk tercihi oluyor. Tüm kapasitör/kondansatör ihtiyaçlarınızda, Ekon’un İstanbul Ümraniye’de bulunan fabrikasına ve iletişim ofisine aşadğıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://ekoncapacitor.com/