untel-kablo-shore-power-kablolari-ile-gemiler-ve-limanlar-arasindaki-bagi-guclendiriyor-2

Üntel Kablo, temiz bir çevre yolunda atılan adımları desteklemek amacıyla, “Shore Power” yani “Sahil Besleme” tipi güç kabloları üretiyor.

Günden güne daha ciddi bir mesele haline gelmeye devam eden iklim değişikliği, “net sıfır” Dünya’ya ulaşmamıza yardımcı olacak yeni çözümlere ihtiyaç duyulmasını sağladı. Gemilerin kullandıkları ağır bunker yakıtları ile havada oluşturduğu kirlilik, daha temiz bir denizcilik endüstrisi sağlamayı amaçlayan yeni yatırım alanlarına yol açtı.

Gemiler limanlara yanaştıklarında, hareket için enerjiye ihtiyaç duymasalar da ısıtma, soğutma, aydınlatma, kontrol sistemleri ve diğer sistemler için büyük miktarlarda enerji tüketiyorlar.

untel-gemi-liman-kablolari-haber-gorseli

Bu enerjiyi sağlamak adına limanlarda demir alan gemiler çoğunlukla jeneratörlerini kullanmakta. Bu durum yoğun bir hava kirliliği ve gürültüye sebep olmaktadır. Bu nedenle ülke yönetimleri, liman otoriteleri ve denizcilik şirketleri, oluşan hava ve gürültü kirliliklerini azaltmak adına, daha çevre dostu çözümler üretmek konusunda aldıkları sorumlulukla bir takım önlemleri devreye alma noktasında görüş birliğine vardılar.

Bunun sonucunda, gemiler ve yatlar limanlar veya marinaların sahil kısmına inşa edilen şarj istasyonlarına bağlanarak, jeneratör ve yakıt bazlı güç kullanmak yerine “Shore to Ship / Shore Power / Cold Ironing” olarak tabir edilen kısacası “Sahil Besleme” enerji kaynaklarının kurulumunda teşvikler ve kanunların da çıkmasıyla önemli bir artış yaşanmakta.

Her geçen gün; yeni inşa edilen gemiler “Shore Power” sistemleri ile donatılırken, eski gemiler için de bu sistemlerin entegrasyonu sayıca giderek artmakta. Sonuç olarak, bu tip yeni uygulamaların gereksinimlerini karşılamak için kablo çözümlerine olan talep de artış gösteriyor.

Üntel Kablo, “Shore Power” güç sistemleri için çeşitli alçak gerilim (AG) ve orta gerilim (OG) kablo seçenekleri yanı sıra veri iletimi için de hibrit fiber optikli kablo çözümleri sunuyor. Üntel’in “Sahil Besleme” kabloları, gemilerde mobil kullanıma ve hareketlerine bağlı olarak esneklik, gerilme ve mekanik strese karşı dayanıklılık gereksinimlerini karşılıyor.

“Sahil besleme” sistemleri için ürettiği kablolarını deniz suyu, nem, UV ışınları ve diğer dış etkenlere karşı mukavim bir yapıda tasarlayan Üntel Kablo, bu kabloları kauçuk veya poliüretan (PUR) kılıf seçenekleri ile üretiyor.

Daha küçük bükülme yarıçapı ile mükemmel esneklik avantajı sunan “Sahil Besleme Kabloları” doğrudan trafodan veya uzunluklarına göre elektrikli kablo tambuları aracılığıyla ile gemilerle bağlantı sağlıyor.