arsel-elektronikin-yasamlari-koruyan-yonlendirme-ve-isaretleme-armaturu-dab-r-1

Arsel Elektronik’in 20 yılı aşkın tecrübesinden gelen profesyonelliği ile tasarlayarak ürettiği sıva üstü yönlendirme ve işaretleme armatürü DAB-R, acil durumlarda küçük ebatları sayesinde dar alanları aydınlatarak yönlendirmesinin yanı sıra yangın ihbar butonları ve söndürme dolapları gibi önemli konumların işaretlenmesi için kullanılıyor.

Her binanın gerekliliği olan acil aydınlatma sistemlerinin güvenilir üreticisi Arsel, acil durumlarda yönlendirme ve işaretleme görevini üstlenen DAB-R armatürü ile yaşamları korumaya devam ediyor.

DAB-R armatürleri küçük ebatları sayesinde tıpkı DAB armatürleri gibi dar alanları ve koridorları aydınlatabiliyor. Böylece paniğe kapılmış toplulukların kolaylıkla çıkışa yönelmesini sağlıyor. Öte yandan DAB-R, işaretleme özelliği sayesinde acil durumlarda bulunması daha zor olan ihbar butonları, yangın dolapları ya da söndürme dolapları gibi konumların rahatlıkla bulunmasında da önemli rol oynuyor.

DAB-R’nin Teknik Özelliklerine Göz Atalım

dabr-teknik-ozellikleri

  • DAB-R, continius şarj yöntemi ile pillerini acil durumlar için sürekli dolu ve hazır tutuyor.
  • Beyaz ışıklı LED ampulü ile, 6500°K aydınlık verebiliyor.
  • DAB-R, elektrostatik toz boyalı beyaz saç kasaya sahip.
  • Etiket paneli -3 mm akrilik ışıktan oluşuyor. Beyaz folyo üzeri latex baskı uygulaması ile üretiliyor.
  • Tüm modellerde dayanıklılığı ile bilinen nickel-cadmium batarya kullanılıyor.

DAB-R yönlendirme ve işaretleme armatürü, sürekli ve kesintide veya şebekede aydınlatma sağlıyor. Ürünün ilk kullanımda şarj süresi, diğer modellerde de olduğu gibi 24 saat. Şebeke besleme gerilimi standart 220 volt AC 50 hz olarak belirtiliyor.

Bunlara ek olarak DAB-R armatürleri de şebeke voltajındaki 285 volta kadar dalgalanmalara da dayanıklılığı ile biliniyor. 150 voltun altında acil aydınlatma moduna geçen DAB-R, 185 voltun üzerinde şarj durumuna geçiyor.

Dar alanları aydınlatarak yönlendirme sağlayan ve ihbar butonları, yangın dolapları, söndürme sistemleri gibi önemli konumların işaretlenmesi için kullanılan DAB-R sektörde tüketiciler tarafından oldukça ilgi gören bir ürün. Arsel Elektronik’in tüm ürünleri gibi DAB-R armatürleri de ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi çerçevesinde, TS 8710 EN60598-2-22 standardına uygun olarak üretiliyor.