Hırvatistan’da inşa edilen 200 yolcu, 140 mürettebat kapasiteli, 128 mt uzunluğundaki Ultramarine Kutup Araştırma Gemisi’nde de Üntel Marin kabloları tercih edilmiştir.

Gemilerde yer alan “gemi kabloları” oldukça küçük bir bölgede mümkün olan en efektif şekilde monte edilmesi gerekirken yangına ve suya dayanıklı olması da göz önüne alınmaktadır. Bu da hem marin kabloları kalitesinin hem de montajının titizlikle yapılması ihtiyacını beraberinde getiriyor.

“Dünyayı saran ağ”lar hayatımızın her alanında bize kolaylıklar sağlıyor. İnternet kaynaklı servisler de dahil olmak üzere birçok servis denizler arası iletişimi sağlamak adına su altı fiber optik kabloları kullanmaktadır.

Denizcilikle bağlantılı alanlarda marin kablo kullanımı teknolojinin gelişimiyle paralel olarak gelişmektedir.

Uzun yolculuklar güvenle başlar..

Yüksek güvenlik standartları gerektiren, can güvenliği açısından hayati önem taşıyan Üntel Kablo Marin kabloları uluslararası normlara göre sertifikalı olarak üretilmektedir.

İlk Marin kabloları ihracatını 1994 yılında yapan Üntel, bugün dünyanın birçok ülkesinde gemi inşa sanayiine hizmet veriyor.

Endüstrinin bütün alanlarında çok çeşitli kablo çeşitleri bulunmaktadır. Bunların içerisinde “gemi kabloları” da vardır. Bu kablolar diğer kullanım alanlarında olduğu gibi gemilerde de aydınlatma, haberleşme, iletişim ve enerji alanlarında kullanılmaktadır.